ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

[ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ][bleft]

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

[ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ][bsummary]

ΦΥΣΗ

[ΦΥΣΗ][twocolumns]

Τα τριαντάφυλλα ενός θρυλικού αρώματος


Κοντά στο Πίγκομας (Pégomas) υπάρχει ένας τόπος όπου αναπτύσσονται γιασεμιά και τριαντάφυλλα για το άρωμα «Chanel Νο. 5».

Τα τριαντάφυλλα δεν είναι οποιαδήποτε τριαντάφυλλα, αλλά προέρχονται από την τριανταφυλλιά την εκατόφυλλη. Συχνά, τα άνθη της λυγίζουν από το βάρος τους. Όμως, δεν ξεχωρίζουν για αυτό το χαρακτηριστικό στοιχείο, αλλά για το ιδιαίτερα καθαρό γλυκό τους άρωμα σαν μέλι.

Η μυρωδιά τους είναι τόσο υπέροχη, που ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Ζοζέφ Μουλ (Joseph Mul), μπορεί να αναγνωρίσει την τριανταφυλλιά την εκατόφυλλη, με κλειστά μάτια.

Ο παππούς του ξεκίνησε να καλλιεργεί την τριανταφυλλιά στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Ο Μουλ κληρονόμησε το αγρόκτημα, συνεχίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τον γιο του.

Τα τριαντάφυλλα ανθίζουν όλα μαζί και για αυτό το λόγο, χρειάζεται να γίνει η συγκομιδή τους μέσα σε δεκαπέντε ημέρες. Εβδομήντα άτομα δουλεύουν ανά ζεύγη, για να μαζέψουν τα άνθη από το χωράφι των 200 στρεμμάτων.

Όταν πια συγκεντρωθούν τα τριαντάφυλλα, τα βάζουν σε σάκους και παραδίδονται στο εργοστάσιο του οίκου μόδας. Όλα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα, γιατί τα λουλούδια δεν έχουν την ίδια μυρωδιά όταν κοπούν, καθώς τα έλαιά τους εξασθενούν.

Ενα μικρό μπουκάλι του αρώματος «Chanel Νο. 5» απαιτεί χίλια άνθη γιασεμιού και δώδεκα τριαντάφυλλα Πίγκομας.



Πηγή: The Awesome Daily / Photo Credit Pari Dukovic Επιμέλεια Snoopit24